ביה"ח דרש עשרות מיליונים מהמדינה

ביה"ח אסותא באשדוד נבנה בסיוע ממשלתי של מאות מיליוני שקלים. בין היתר מתוכנן לקום שם חניון תת-קרקעי גדול שיוכל לשמש, בעת הצורך, כמרחב מוגן. אלא שהעירייה ובית החולים החליטו לבנות את החניון מעל פני הקרקע וכעת הם דורשים מהמדינה עוד עשרות מיליוני שקלים להקמת חניון תת-קרקעי

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לפייסבוק רשת

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "חניון תת-קרקעי אכן הוצע על ידי משרד הבריאות מול 'אסותא', אך 'אסותא' החליטה מטעמי חיסכון בעלויות, לבצע את החניון כחניון עילי ובמקביל למגן את הבניין, על פי דרישות תכנית המיגון".

מעיריית אשדוד נמסר בתגובה: "בית החולים נבנה בהתאם לתקני המיגון המחמירים ביותר וכך גם כל המחלקות המרכזיות, חדר המיון, חדרי הניתוחים ועוד אשר ממוגנים באופן מלא".

מ"אסותא" נמסר בתגובה: "הבקשה להקמת חניון תת קרקעי לא קשורה לתפעול השוטף של בית החולים ונועדה לתת מענה לכל תושבי הדרום במקרה של אירוע רב נפגעים קיצוני. בית החולים באשדוד הוא בית החולים הממוגן ביותר בישראל ויוכל להמשיך בפעילות השוטפת גם בחירום, מבלי שיהיה צורך לפנות את המאושפזים למבנה תת קרקעי".